Utsikten over Sperillen

Velkommen til utsikt mot vannet og intimitet med skogen!

I fotenden av Vikerfjell med utsikt over den vakre innsjøen Sperillen, finner du denne perlen. Her kan du drømme deg bort mens du hviler øya på vannet eller la deg imponere av den steile fjellveggen bak deg.

Utsikten over Sperillen ligger ca to timers kjøretur fra Oslo, og igloen har adkomst med privat vei helt frem, så her er du utenfor allfarvei samtidig som tilgjengeligheten er enkel.

Sperillen er en innsjø som strekker seg omkring 26 km i lengde med en maks dybde på 126 meter. I månedene hvor det ikke er snø kan du gå langs en sti ned til vannet hvor du treffer på en nydelig sandstrand. Perfekt for en dukkert og litt vannaktiviteter.

Vikerfjell kan by på flere 1000-meterstopper. Gode fiskemuligheter, milevis med skiløyper og et stort nettverk av turstier. Gyranfisen på 1127moh er et populært turmål både sommer og vinter med merket tursti på sommeren og oppkjørte skiløyper på vinteren.

Vikerfjell og Sperillen er for mange en uoppdaget kilde til naturidyll og friluftsliv. Når du først har vært her, er vi sikker på du vil komme igjen og igjen.

Vertskapet ved Utsikten over Sperillen kjenner området som sin egen lomme, og har mange tips å komme med til turer og aktiviteter.

 

Skiløyper

Det er et stort og variert skiløypenett på Vikerfjell. Fra flate og skjermede løyper på myrene nedenfor tregrensa til høyfjellsturer til blant annet Gyranfisen 1127moh.

 

Sykkeltur

Det er et fint nettverk av skogsbilveger i området som egner seg til sykling. Ettersom det er en del stigninger kan nok en el-sykkel være å foretrekke.

 

Fotturer

Området har et stort nettverk av turstier. Rett ovenfor igloen ligger Elsrudkollen, et fantastisk utsiktspunkt og et fint turmål.

 

Sperillen

Innsjøen Sperillen er et flott turmål sommerstid, enten man ønsker å bade, fiske, padle, dra på båttur eller bare gå en romantisk rusletur langs vannet.

 

Elvevandring i Bosoa

Like ved igloen ligger den lille elva Bosoa. Når det er lav vannføring kan en elvevandring her by på flott naturopplevelser.

 

Dragehullet på Storøya

Det er mange sagn og historier knyttet til området. Så her kan man blant annet gå på leting etter troll og hulderhuler eller lete et dragehullet på Storøya.

 

Igloen Utsikten over Sperillen


Avstand fra Oslo

105 km. 1 time og 50 minutter i bil.

 

 

Transportalternativer

Du har behov for bil.

Gåavstand til iglo

Parkeringsplass ved igloen


Booking

Fire enkle steg til hvilepust i magiske omgivelser

Booking

Du booker igloen du ønsker å overnatte i.

Bekreftelse

Vi sender deg en bekreftelse på mail sammen med nyttig informasjon, og setter deg i kontakt med grunneier som er vertskap for oppholdet ditt.

Ekstratjenester

Du får tilbudet om å kjøpe ekstratjenester direkte fra grunneier hvis det frister. Transport, leie diverse utstyr, bevertning og opplevelser står på lista.

Hvilepust

Du hvilepuster blant Østlandets naturperler før du vet ordet av det.