Krødsheradåsen

Velkommen til utsikt mot fjorden og intimitet med skogen!

Kun 10 mil fra Oslo byr Krødsherad på flott natur med fjord og fjell, skog og vidde, og et nydelig kulturlandskap. Med innsjøen Krøderen som danser seg gjennom bygda i over 4 mils lengde, og Norefjell som majestetisk byr på et variert tilbud for alle som er interessert i friluftsliv, har du Østlandets Hardanger for dine føtter. Her våkner du med fjorden helt for deg selv, og kan trekke noen dype åndedrag før du trasker ned til vannet for et morgenbad, pakker sekken for en tur eller bare nyter skogens ro.

Det finnes to igloer i Krødsherad som ligger 400 meter fra hverandre i luftlinje i et ulendt  terreng. Denne byr på en 20 minutters fottur for å komme frem, men da får du også lønn for strevet. Krødsheradåsen ligger intimt til i skogen med utsikt til fjorden og en privat utkikkspost for gjestene bare noen minutter gange unna.  

Du har skogen rundt deg, samtidig som du har fjorden å feste øya på, Vil du gå kliss naken så er det ingen som ser deg

Grunneiere og vertskap Per Gulbrand Ringnes og Stina Rundhaugen om Krødsheradåsen.

Stina og Per Gulbrand benytter seg av naturen daglig, og kan skog og mark og fjord og fjell inn og ut. Krødsherad har så stor variasjon i friluftsliv at det er vanskelig å velge, her er fem anbefalinger på turer og kultur som er relativt lavthengende frukter. 

  • Fottur til Storås 
  • Besøke Ringnes Gård 
  • Nasjonal sykkelrute rett ved igloene 
  • Spektakulær ski eller fottur til Høgevarde
  • Eventyrhuset Villa Fridheim 

Det er både lange og korte turer til Ravnås, Grensåsen, Dugurdsnatten, Hestunatten og Bukkåsen på listen deres også, så det er nevnt. Og i tillegg – Krøderfjorden. Om det er for fiske, bade eller en tur med båten Kryllingen om sommeren.

Hos Stina og Per Gulbrand kan du også leie sykler, og du kan få smakelig mat fra Ringnes Gård. 

Igloen på Krødsheradåsen


Avstand

110 km. 1 time og 44 minutter i bil.

Transportalternativer

Du har behov for bil.

Gåavstand til iglo

20 minutter til igloen fra parkeringsplassen.


Opplevelser

Booking

Fire enkle steg til hvilepust i magiske omgivelser

Booking

Du booker igloen du ønsker å overnatte i.

Bekreftelse

Vi sender deg en bekreftelse på mail sammen med nyttig informasjon, og setter deg i kontakt med grunneier som er vertskap for oppholdet ditt.

Ekstratjenester

Du får tilbudet om å kjøpe ekstratjenester direkte fra grunneier hvis det frister. Transport, leie diverse utstyr, bevertning og opplevelser står på lista.

Hvilepust

Du hvilepuster blant Østlandets naturperler før du vet ordet av det.